Ugrás a tartalomra

Látnivalók

A Görög Katolikus templomban XVIII. századi paraszt barokk ikonosztáz megtekinthető előzetes bejelentkezéssel.
Tel: +36 42 706-261, mobil: +36 20 348-4937


2010-ben szűnt meg a Nyírvidéki Kisvasút. Ennek egyik végállomása volt Balsa. A keskeny nyomtávú kisvasúttal Balsáról átszállás nélkül Nyíregyházáig lehetett utazni, vagy Hermina-tanyán átszállva a kisvasút másik szárnyán Dombrádig.


Balsánál a Tiszán komppal lehet átkelni. A honlapunkon a „Balsai komp” menüpont alatt a menetrend megtekinthető. Komppal Sárospatak mindössze 20 km. Gyalog, átkelve a komppal kellemes sétát lehet tenni az ártéri legelőn, és vízimadár megfigyelésre is van lehetőség, mielőtt elérnénk a Tisza töltését.
Mobil: +36 30 958-4287


Sétakocsikázási lehetőség Balsán, a Tisza parton és környéken. Pónifogattal, vagy nagy lovas fogattal előzetes megbeszélés alapján. Csegei Zoltán
mobil: +36 20 420-5994


Vízi túrázóknak sátorozási lehetőség van Balsa alatt. Aki szereti a vadkempinget, annak bátran ajánljuk nomád táborozáshoz az Önkormányzat területét. Alig 15-20 perces sétával élelmiszer és vegyes boltot talál a túrázó a faluban.


Balsa határában a vadászati jogot a Nimród Vadásztársaság gyakorolja. Apróvadas vadászterület, vizes élőhelyekkel. A Nimród vadásztársaság bérvadásztatást vállal, mobil: +36 70 315-6160, levelezési cím: Ilku Béla, 4472 Gávavencsellő, Lónyai u. 19.


Kerékpározás, hajózás, lovaglás igény szerint szervezhető. Kiterjedt kerékpárút áll rendelkezésre, amin Tokaj 13 km, de a bátrabbak Nyíregyházáig is eltekerhetnek. Sárospatak komppal átkelve 20 km.


A természet szerelmeseinek legszebb pompájában ajánljuk az őszt. Ilyenkor káprázatos a Tisza partja. Tájfestőknek, fotósoknak bátran ajánljuk. Kedvcsinálónak fotók honlapunk képtárában. A Tisza part Balsa és Szabolcs közötti néhány szakaszán parti fecskék kolóniái figyelhetők meg.


A Faragó kertészet bemutató udvarát ajánljuk jó szívvel mindenkinek! Nemcsak szép látvány, hanem a virágokból vásárolni is lehet.


A Kiss kert muskátlira szakosodott kertészet, ahol vásárolhat, és a virággal kapcsolatos minden kérdésére szakembertől kaphat tanácsokat.


Balogh László udvarán lehetőség van háziállatokkal ismerkedni és az állatóvodában bárányt, nyulat, mangalicát simogatni előzetes bejelentkezés után.
Tel: +36 42 207-501.